Derbyförlust på Valhalla IP

Det blev tillslut förlust på Valhalla IP mot IFK Göteborg.

ÖIS tog ledningen redan efter sju minuter när Johanna Sigvardsson serverade Frida Bremer ett friläge. ÖIS bästa målskytt iår var lika klinisk som vanligt och prickade in matchens första mål.

Det tog dock inte många minuter innan bortalaget vände på matchen. I minut 14 slog Ida Kjellman in en retur och det var lika. I minut 23 prickade Isabella Svanström in ledningsmålet.

ÖIS tog sig dock tillbaka in i matchen och i minut 40 kvitterade Mathilda Sjöström efter ett fint ÖIS-anfall Och ställningen var 2-2 i paus.

ÖIS kom ut starkt till den andra halvleken och kunde med lite flyt tagit ledningen tidigt då Frida Bremer fick ett bra läge. ÖIS föll dock tillbaka en aning längre in i halvleken och IFK Göteborg kunde ta kommandot igen något som tillslut gav utdelning. I matchens 53:e minut tog bortalaget ledningen och ÖIS tvingades satsa allt framåt.

Trots några halvchanser kunde Sällskapet inte komma tillbaka in i matchen och istället kunde IFK Göteborg pricka in 4-2 i matchens slutskede.

ÖIS segersvit stannar därmed vid tre matcher.

Redan på onsdag är det dags för match igen när ÖIS går in i Svenska Cupen mot Ljungskile SK. Matchen spelas på Valhalla IP och startar 19.30.