Marcus Haglind Sangré inför Originalderbyt

Vi tog ett snack med mittbacksgeneralen Marcus Haglind Sangré inför morgondagens derby.

Marcus har hittills spelat samtliga minuter i årets Superetta och i Daniel Paulsons frånvaro på senare tid agerat lagkapten.

Derby imorgon Marcus, hur känns det?

– Det ska bli jättespännande och kul. Det är ju något man väntat på ett tag och alltid ser fram emot från starten av säsongen.

Hur tacklar man känslorna inför en match som denna?

– Det blir ju lite speciellt. Mycket mer folk än vanligt med tanke på hur viktig matchen är för alla supportrar och klubbarna. Så man laddar kanske upp på ett lite speciellt sätt för man vet att det är en annan typ av nerv i matchen och en annan känsla när man går in i matchen. Man är medveten om att man kommer att känna väldigt mycket känslor där på planen och det är bra att förbereda sig på.

Kan man använda publiktrycket på något sätt?

Ja, verkligen. Det blir mycket adrenalin så man kommer nog orka spela 90 minuter till om det behövs. Det finns ju ett gäng Gais:are där som hatar oss, och det är ju givetvis också något som går att använda. Att man har något att kämpa emot också. Även det blir en boost.

Det känns som att du trivs med att det är lite uppumpad stämning.

Ja, jag tycker om att göra dom ledsna, haha. Nä men det ska bli jättekul.

Ditt första derby vann vi. 2021 på Nya Ullevi, vad minns du från den matchen?

– Jag minns ju Antons skott och känslorna när vi firade med våra supportrar efteråt. Det var en otrolig glädje efteråt och massa bubblande känslor som var otroligt roliga att känna i en fotbollsmatch.

Hur redo är ÖIS upplagan 2023 för ett derby?

– Jag tror vi kommer väl förberedda nu. Vi har pratat lite om att det är en annan typ av nerv i den här matchen än andra. Men jag tror alla bara tycker att det bara är en rolig match som väntar.

Vi har två segrar i ryggen, hur viktiga va dom?

Otroligt viktiga. Nu ska man inte se den här matchen som en enstaka final utan mer att det är en av 30. Men jag tror att det är jätteviktigt när vi går in i den här matchen att vi har ett självförtroende med oss snarare än att vi känner en press att leverera något. Nu vet vi att vi kan leverera och det tror jag är jätteviktigt.

Du har fått en ny mittbackspartner i Christoffer Styffe i de senaste matcherna. Hur tycker du att ert samarbete fungerar?

Jättebra! han är en otroligt skicklig mittback trots sin unga ålder. Han tar för sig och är lyhörd och gör otroligt mycket rätt vilket gör det enkelt att spela bredvid honom.

Vad är det som gör att det är enkelt att spela med honom?

Framförallt tycker jag att han är bekväm i att ta mycket ansvar. Han gillar att vara bollförande och att dirigera och prata. Så det är saker man som partner trivs med.

Slutligen något ord om Gais, vad är det för lag vi ställs emot imorgon?

Det är ju ett lag som gjort det bra iår och de tar även med sig sitt självförtroende från förra året. De är bollskickliga och duktiga på det de vill göra men Gais kan vara beredda på ett otroligt taggat ÖIS de möter så det ska bli en bra match.

Har du inte redan köpt biljett gör du det här!