Villiam Dahlström klar för ÖIS

ÖIS Fotboll och Halmstad BK har nått en överenskommelse gällande spelaren Villiam Dahlström. Anfallaren ansluter till ÖIS på lån säsongen ut.

Säsongen 2020 tog Villiam Dahlström klivet in i elitfotbollen på allvar då han värvades till Degerfors IF från FC Gute på Gotland efter att ha stått för en imponerande målskörd i Visbyklubben hemma på Gotland.

Under sin första säsong i Degerfors IF tog han plats i en framgångsrik anfallstrio bestående av honom, Johan Bertilsson och Victor Edvarsen. En trio som öste in mål och var starkt bidragande till att föreningen tog klivet till Allsvenskan. För Dahlströms del blev det 10 mål och 9 assist under hans inledande säsong i Superettan. Väl i Allsvenskan fick han kämpa mer för sin speltid, där blev det två mål på fyra starter.

Inför säsongen 2022 tog han klivet till Halmstad BK där han i hård konkurrens spelade hälften av matcherna och stod för fyra assist och två mål.

I år har han haft det svårt att ta en ordinarie plats i ett HBK som imponerat i Allsvenskan. Därför lånas han nu ut till ÖIS och förstärker laget inför den andra halvan av säsongen. 26-årige Villiam Dahlström genomförde under dagen sitt första träningspass med laget och är tillgänglig för spel i tisdagens match mot Helsingborgs IF på Olympia.

Villiam Dahlström

– Det känns bra att vara här. Det var Jeff som tog kontakt med HBK och mig och jag fick en bra känsla direkt. Han presenterade ett spelsätt som jag tror passar mig bra. Jag skulle beskriva mig som en ganska mångsidig spelare som gillar både att länka spel och gå i djupled. Jag vill försöka bidra med poäng! 

Andreas Karlsson, tf klubbchef ÖIS Fotboll:

– Kul att ha Villiam här hos oss, han spetsar till vår trupp ytterligare och ger oss ett till alternativ offensivt. Vi har haft en bra dialog med Halmstad och nått en överenskommelse som gynnar alla inblandade. Nu ska vi gemensamt se till att Villiam kommer in i laget så bra som möjligt och kan bidra till att göra oss starkare under hösten!

Varmt välkommen till ÖIS Villiam Dahlström!

Anfallaren Villiam Dahlström ansluter till ÖIS på ett lån från Halmstad BK.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.