Edi Sylisufaj ansluter på lån

Det står nu klart att anfallaren Edi Sylisufaj ansluter till ÖIS från IK Sirius på ett lån säsongen ut.

23-årige Sylisufaj kommer ursprungligen från Falkenberg och moderklubben heter Falkenbergs FF. En förening i vilken han debuterade i seniorsammanhang redan 2016, då som 16-åring. 

Det riktiga genombrottet kom 2020 då hans om 20-åring noterades för sju mål i Allsvenskan för Falkenbergs FF. Säsongen slutade dock i degradering för Falkenberg och säsongen därefter lämnade han moderklubben för Uppsala och IK Sirius. Inledningsvis på lån.

Under lånet imponerade han och stod under sin första höst hos de blåsvarta för tre mål och två assist på sina nio starter. Detta gjorde att IK Sirius valde att köpa loss honom efter säsongen och han har sedan dess tillhört Uppsalaklubben.

Han har dock den senaste tiden fått kämpa för speltid och lånas därför nu ut till ÖIS under hösten i Superettan.

Edi är en kraftfull anfallare med ett bra skott och bra egenskaper i boxen. Han har under sina år i seniorsammanhang även använts på en kant.

Andreas Karlsson, tf klubbchef:

– I Edi får vi en anfallare som kommer göra oss ännu vassare i motståndarnas straffområde och han ger oss lite egenskaper vi tycker att vi saknat lite tidigare. Detta är ett lån som vi är övertygade om kommer stärka oss under hösten i Superettan och öka våra chanser att klättra i tabellen.

Edi Sylisufaj:

– Jag hade en bra dialog med Jeff och Andreas och de berättade planen och då blev det ÖIS. Jag har sett en del matcher och det är ett väldigt offensivt lag som spelar en fantastisk fotboll. Nu vill jag bara ut och bevisa mig på planen. Jag är väldig taggad.

Edi är spelklar redan till morgondagens match mot Örebro SK. Köp biljett till den matchen här!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.