Gällande gårdagens händelser i samband med Originalderbyt

ÖIS Fotboll vill tydligt markera vårt avståndstagande från de ordningsstörningar som inträffade i samband med gårdagens derby.

Handlingarna som utfördes av en grupp supportrar på vår klacksektion är fullständigt oacceptabla och inte förenliga med vårt sällskaps värderingar. Det destruktiva beteende som uppvisades skadar inte bara vår förening utan skapar även en otrygghetssituation samt sätter säkerheten för vår publik, personal och spelare i fara.

Vi är medvetna om att det finns en hög grad av frustration över de sportsliga resultaten under året, en frustration vi delar. Men det rättfärdigar på intet sätt beteende som strider mot vår värdegrund. ÖIS Fotboll har under de senaste åren haft privilegiet att njuta av fantastiskt stöd från våra trogna supportrar, och vi har sett en positiv tillväxt med fler som väljer att följa våra matcher från klacksektionen. Händelserna som ägde rum igår utgör ett betydande bakslag i den positiva utvecklingen.

Polismyndigheten utreder nu händelserna, och ÖIS Fotboll samarbetar fullt ut i detta arbete. Vi stöder den exkluderingsstrategi som är antagen inom svensk fotboll, vilken syftar till att identifiera, lagföra och utesluta de individer som är ansvariga för ordningsstörningar på våra läktare. ÖIS Fotboll kommer göra sitt yttersta för att understödja utredningen och denna strategi då vi ser detta som ett viktigt steg för att säkerställa att våra matcher förblir en säker och trevlig plats för alla som älskar fotboll och stöttar vårt sällskap.

Styrelsen för ÖIS Fotboll

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.