Tre poäng i damernas gratismatch

ÖIS damer besegrade Onsala BK i den årliga gratismatchen med siffrorna 2-1.

En kvart in i matchen kom matchens första mål. Onsala BK:s Ida Cederberg blev frispelad inne i straffområdet och kunde behärskat placera bollen i det vänstra hörnet. Tung start för ett ÖIS som annars inlett piggt.

Men så småningom kom ÖIS kvittering. Sara Källman sköt ett hårt skott i kryssribban och bollen kom tillbaka i spel som till slut hamnade i Mathilda Sjöströms ägo. Sjöström gjorde inga misstag och kunde enkelt lägga in bollen i mål.

Kort därpå kom ÖIS ledningsmål. Sara Källman dribblade bort målvakten och serverade Mathilda Sjöström framför mål som återigen enkelt kunde lägga in bollen i mål.

2-1 stod sig till paus.

I den andra halvleken inledde Onsala piggt och tryckte tillbaka ÖIS. Man var nära att kvittera flera gånger om, men Clara Andersson i ÖIS-målet stod pall för trycket.

ÖIS var inte heller helt ofarliga och var mot slutet av matchen nära att utöka sin ledning. Men ÖIS höll ut och vann för andra matchen i rad. Detta gör att ÖIS kliver över nedflyttningsstrecket i Division 1 Södra och tar sig upp på säker mark med två omgångar kvar.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.