Andreas Karlsson ny damansvarig och nygammal akademichef 

Andreas Karlsson, tillförordnad klubbchef och fotbollsansvarig, blir nygammal akademichef i ÖIS Fotboll samt ansvarig för damerna.

Samtidigt är föreningen mitt uppe i rekryteringen av en ny operativ chef och en ny sportchef.

Terje Johansson, ordförande ÖIS Fotboll:

 – Andreas har verkligen ställt upp när Sällskapet behövde honom och har i alla de olika roller han fått axla, gjort ett mycket betydelsefullt jobb för föreningen. Tillsammans med Andreas har vi nu kommit fram till att vi bäst tar tillvara på hans gedigna kunnande i rollen som akademichef och vi önskar även tydligt visa att vi vill stärka upp på damsidan. Andreas blir därför även sportsligt ansvarig för damerna.

Andreas Karlsson var akademichef i ÖIS 2018 till sommaren 2022, då han blev tillförordnad Klubbchef med stort fokus på herrlaget. Senare på hösten blev han även fotbollsansvarig.

Andreas Karlsson:

– Det har varit en fantastiskt stimulerande, utmanade och lärorik tid. Samtidigt har jag en familjesituation med två små döttrar och över tid så räcker helt enkelt inte tiden till.

Vi har ett mycket bra utgångsläge med vår akademi, inte minst genom vårt unika och långsiktiga samarbete med Real Sociedad som pågår till minst 2027. Att få ägna full kraft åt att fortsätta utveckla akademin, samarbetet och damsidan skall bli oerhört roligt.

De två befattningarna som Andreas Karlsson haft skall nu alltså delas på två personer. Ambitionen är att den operative chefen och sportchefen ska vara på plats på ÖIS-gården så fort som möjligt.

Terje Johansson:

– Att en person har ansvar för både det sportsliga och det operativa i en elitklubb av ÖIS storlek är inte rimligt. Nu är vi mitt uppe i dessa rekryteringar och vår förhoppning är att vi inom rimlig tid ska kunna presentera våra nya medarbetare samtidigt som ÖIS får en utmärkt damansvarig och akademichef i Andreas Karlsson.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.