En poäng i Värnamo

ÖIS damer kryssade i säsongens sista bortamatch mot IFK Värnamo.

Den första halvleken slutade mållöst. ÖIS började bäst, men IFK Värnamo jobbade in sig i matchen och kunde med lite marginal på sin sida gått till halvtidsvila med en ledning. Värnamo fick nämligen ett mål bortdömt för offside i den första aktens slutsekunder, men mållöst i paus var det.

I den andra halvleken hann det bara gå fem minuter innan hemmalaget spräckte målnollan. En hörna av Värnamos Marieka Kramer styrdes olyckligt via ÖIS Linn Andersson in i mål.

Kort därpå fick ÖIS en frispark från cirka 35 meter. Emma Thölin tog sats och sköt hårt och högt, utom räckhåll för Värnamo-målvakten som fick kapitulera. 1-1 på tavlan enbart tio minuter in i den andra akten.

Resterande del av matchen var jämn och både ÖIS och Värnamo hade chanser att ta ledningen. Sista kvarten däremot var det näst intill enbart spel mot ÖIS-målet, där Clara Andersson, likväl överliggaren, räddade ÖIS flera gånger om.

1-1 blev slutresultatet. En poäng som skulle kunna räcka för säkrat kontrakt i Division 1 Södra nästa säsong, men troligtvis krävs det poäng i säsongens sista seriematch mot Lödöse Nygård IK på Valhalla IP nästa vecka.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.