En poäng i Värnamo

ÖIS damer kryssade i säsongens sista bortamatch mot IFK Värnamo.

Den första halvleken slutade mållöst. ÖIS började bäst, men IFK Värnamo jobbade in sig i matchen och kunde med lite marginal på sin sida gått till halvtidsvila med en ledning. Värnamo fick nämligen ett mål bortdömt för offside i den första aktens slutsekunder, men mållöst i paus var det.

I den andra halvleken hann det bara gå fem minuter innan hemmalaget spräckte målnollan. En hörna av Värnamos Marieka Kramer styrdes olyckligt via ÖIS Linn Andersson in i mål.

Kort därpå fick ÖIS en frispark från cirka 35 meter. Emma Thölin tog sats och sköt hårt och högt, utom räckhåll för Värnamo-målvakten som fick kapitulera. 1-1 på tavlan enbart tio minuter in i den andra akten.

Resterande del av matchen var jämn och både ÖIS och Värnamo hade chanser att ta ledningen. Sista kvarten däremot var det näst intill enbart spel mot ÖIS-målet, där Clara Andersson, likväl överliggaren, räddade ÖIS flera gånger om.

1-1 blev slutresultatet. En poäng som skulle kunna räcka för säkrat kontrakt i Division 1 Södra nästa säsong, men troligtvis krävs det poäng i säsongens sista seriematch mot Lödöse Nygård IK på Valhalla IP nästa vecka.