Damerna klara för Division 1 2024!

ÖIS damer säkrade i eftermiddag spel till Division 1 även nästa säsong efter att man avgjort sent mot Lödöse Nygård IK på Valhalla IP.

Inför matchen var förutsättningarna glasklara – ÖIS var tvungna att besegra Lödöse Nygård IK för att spela Division 1-fotboll nästa säsong. Oavgjort eller förlust och ÖIS skulle istället få rikta in sig på spel i Division 2 kommande säsong.

Matchen inleddes någorlunda avvaktande men så småningom tog hemmalaget tag i taktpinnen. ÖIS skulle också göra matchens första mål i den 30:e matchminuten då Johanna Sigvardsson nådde högst på en hörna från Sara Källman.

ÖIS höll sin uddamålsledning halvleken ut, men endast tio minuter in i den andra halvleken kvitterade bortalaget. Lödöse Nygårds Tilda Magnusson Tell gled igenom ÖIS-försvaret och kunde peta in bollen i mål vilket innebar att ÖIS för tillfället var degraderade.

Lödöse Nygård hade inlett den andra halvleken piggt, men desto längre matchen led bytte man roller. ÖIS radade upp chans på chans. Felicia Tengdahl fick ett friläge efter 62 minuters spel men LNIK-målvakten räddade jätteläget. Även Melissa Davin fick ett friläge, drygt tio minuter senare, men placerade bollen någon meter utanför stolpen.

ÖIS förlösande ledningsmål skulle däremot komma. Nyinsatta Nicole Jankulovski drev inåt från vänsterkanten och sköt bollen i det bortre hörnet. Målet med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid innebar istället att ÖIS klev om Lödöse Nygård IK i tabellen och petade ned bortalaget under nedflyttningsstrecket.

Så blev det också. Lödöse Nygård IK klarade aldrig av att återhämta sig från baklängesmålet och ÖIS stod som segrare efter 95 minuter.

Missade du matchen finns däremot chansen att hylla dina hjältar på torsdag nästa vecka, den 2 november klockan 19:00 på Valhalla IP, då ÖIS tar emot IFK Göteborg för den tredje kvalomgången till Svenska Cupen. Biljetter till den matchen köper du här!