Jeffrey Aubynn säger upp sitt avtal med ÖIS – Xabier Ruiz Ocenda leder laget de avslutande matcherna

Jeffrey Aubynn skrev i december 2022 på ett treårskontrakt med en tydlig ambition av att lyfta ÖIS sportsliga resultat efter ett antal år av uteblivna framgångar.

Utfallet av årets säsong har inte blivit som någon ÖIS:are har önskat vilket nu lett till att Jeffrey säger upp sitt kontrakt. Xabier Ruiz Ocenda tillsammans med Sören Börjesson och Albin Sheqiri kommer leda herrlaget i de två avslutande seriematcherna och eventuellt kvalspel.

Terje Johansson, ordförande ÖIS Fotboll:

– När Jeffrey kom till klubben möttes han inte av en organisation som var redo för att bygga föreningen långsiktigt. När vi i den nya styrelsen blev valda i mars blev vi varse detta och styrelsen har sen dess gjort allt den kunnat för att stötta, förändra och göra de åtgärder som krävts för att få till en så bra organisation, så bra förutsättningar och ett så bra sportsligt resultat som möjligt. Med det nuläge vi nu har kan vi bara konstatera att 2023 är ett stort organisatoriskt och sportsligt misslyckande.

Jeffrey Aubynn:

– Jag hade höga förhoppningar och stora ambitioner när jag tog mig an det här uppdraget inför säsongen 2023. Jag tar på mig ansvaret för de sportsliga resultaten, vilka tyvärr inte har varit tillräckligt bra den här säsongen. Uppdraget blev inte som jag förväntat mig, av olika anledningar. Jag har under hela året kommunicerat kring detta och förmedlat min oro. Tyvärr har vi inte lyckats komma upp i samma ambitionsnivå. Det har tagit mycket energi som kunnat förvaltats på ett bättre sätt. För att klubben ska kunna genomföra ett bra rekryteringsarbete, gällande ny tränare, så har jag meddelat klubben att jag inte ser mig själv i ÖIS 2024 och har med det sagt upp mitt kontrakt. Jag var villig att fullfölja de två matcher som är kvar och ett eventuellt kval, men klubben har valt att arbetsbefria mig från uppdraget redan nu. Jag önskar spelare, ledare, klubben och supportrar lycka till framöver.

ÖIS styrelse har under året – parallellt med att lösa de kortsiktiga akuta sakerna – arbetat med hur föreningen långsiktigt skall se ut och organiseras för att kunna göra de nödvändiga förändringarna på alla plan, som krävs för att föreningen på sikt åter skall bli ett etablerat allsvenskt lag. På medlemsmötet den 17:e oktober presenterade styrelsen att man inlett arbetet med att anställa en Operativ Chef och en Sportchef som kommer vara två mycket centrala roller för att lyfta föreningen.

– ÖIS har en historik av att inte fullfölja kontrakten med de huvudtränare föreningen anställt. Den sportsliga inriktningen har varit otydlig och det är en av flera orsaker till det nuläge vi befinner oss i. Styrelsen har verkligen velat bryta den föga smickrande traditionen av avbrutna tränarkontrakt. Intentionen med Jeffrey har hela tiden varit att vi skall lösa detta tillsammans och samarbetet har präglats av rättframma och uppriktiga dialoger. Sättet och viljan som Jeffrey har tagit sig an situationerna som uppstått är något jag uppskattat. Tyvärr har det inte lyckats och ibland blir det så, att man trots gemensam samsyn och stor vilja inte får till det. Nu väljer Jeffrey att lämna och det blir den nye sportchefens första uppdrag att tillsammans med oss finna en ny huvudtränare för föreningen, avslutar Terje.

För mer information kontakta: 

Terje Johansson, ordförande ÖIS: terje.johansson@oisfotboll.se

Björn Anklev, ledamot ÖIS styrelse: bjorn.anklev@oisfotboll.se