Edi Sylisufajs drömmål bäddade för tre poäng mot VSK

ÖIS herrar besegrade Västerås SK med 1-0 under lördagseftermiddagen efter att Edi Sylisufaj gjort matchens enda mål.

ÖIS gick ut starkt på Gamla Ullevi och hotade ständigt bortalaget VSK i den första halvleken när chans på chans radades upp.

Efter dryga tjugo minuter spelade nickade Edi Sylisufaj just utanför på ett inlägg från Nicklas Bärkroth.

Men närmast i den första halvleken var kanske ÖIS när man fick en dubbelchans där Anton Fagerström först räddade Edi Sylisufajs avslut till retur och Kevin Holmén därefter snappade upp bollen, kom förbi en VSK-försvare och sköt i målvaktens högra hörn. Men VSK stod pall för trycket och målvakten Anton Fagerström höll kvar bortalaget i matchen när man gick till halvtidsvila 0-0.

I inledningen av den andra halvleken var det fortsatt ÖIS med trycket framåt och endast 32 sekunder efter avspark gav Edi Sylisufaj ledningen till ÖIS efter ett kanonavslut i det bortre krysset.

ÖIS var fortsatt spelförande under följande period men lyckades inte skapa något riktigt hot mot Anton Fagerström i VSK-målet. Därefter följde en starkare period för gästerna VSK som tog över pressen och blev spelförande men inte heller fick de till något jättefarligt läge som hotade Mathias Nilsson i ÖIS-målet.

Mot slutet av matchen tog ÖIS över igen och hade större delen av bollinnehavet men det blev inte mycket farligare än ett par djupledsbollar på Noah Christoffersson. Sista farliga chansen i matchen blev en frispark för gästerna i den sista matchminuten men som petades undan av Mathias Nilsson.

ÖIS tar därmed sista chansen för spel i Superettan 2024.

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.