ÖIS säkrar spel i Superettan 2024!

ÖIS herrar vann kvalmatch 2:2 hemma på Gamla Ullevi med 1-0 och säkrar därmed spel i Superettan 2024.

Matchinledningen präglades av mycket kamp där ÖIS skapade matchens första farlighet efter att Kevin Holmén slagit till med ett hårt halvvolleyskott i överliggaren.

Bara halvminuten senare, i minut fem, skapade bortalaget sin första målchans efter en lång djupledsboll som mötte en fri Shergo Shhab. Mathias Nilsson i ÖIS-målet kom ut och pressade Norrettans skyttekung till ett avslut utanför mål.

Istället var det ÖIS som skulle göra matchens första mål efter knappt 20 minuter. Linus Tagesson kom med fart och hittade en snett-inåt-bakåt-passning från högerkanten till en framrusande Viktor Lundberg som sköt bollen kliniskt i mål.

I och med målet spelade ÖIS upp sig och hade bud på ytterligare mål, men 1-0 stod sig till paus vilket innebar 2-0 totalt i kvalet med en återstående halvlek.

I den avslutande akten var bortalaget tvungna att forcera, men lyckades sällan vaska fram något som oroade ÖIS-försvaret. ÖIS radade upp en hel del kvalitativa målchanser i andra halvlek men effektiviteten tröt och matchen slutade därför 1-0.

Ett resultat som är glädjande i och med att ÖIS därmed säkrar spel i Superettan 2024!

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.