Jozo Matovac ny operativ chef i ÖIS Fotboll 

Jozo Matovac, 53, blir operativ chef i ÖIS Fotboll. Han kommer närmast från en tjänst som kommersiell chef och ansvarig för försäljning och marknad i Önnereds HK.

Jozo tillträder sin nya tjänst på ÖIS-gården vid årsskiftet.

Jozo Matovac kommer yrkesmässigt närmast från handbollen men han har en gedigen fotbollsbakgrund som en av allsvenskans mest stabila mittbackar på 90-talet. Som aktiv blev det bland annat allsvenska matcher i ÖIS, Helsingborgs IF och BK Häcken. Innan en skada satte stopp för karriären blev det även nio landskamper och spel i danska Aalborg. 2018 arbetade han också med marknadsfrågor inom ÖIS. Jozo har även varit styrelseordförande i Önnereds HK innan han axlade nuvarande roll, där han varit bidragande till Önnereds nästintill fördubblade omsättning. Jozo är även initiativtagare till föreningens arbete med samhällsinsatser i Tynnered. 

Jozo Matovac:

– Förstås ska det bli mycket spännande och stimulerande att igen bli en del av ÖIS Fotboll och den framtida satsningen. Det är en förening med traditioner och samtidigt är det ganska länge sedan ÖIS var en storklubb. Mitt, och övriga ledningens, uppdrag från styrelsen är tydligt; gör ÖIS på sikt till en etablerad Allsvensk klubb igen, genom att skapa ”allsvenska” förutsättningar på och kring ÖIS-gården. Tillsammans med alla på ÖIS-kontoret ser jag fram emot att utveckla föreningen på alla plan.

Som operativ chef kommer Jozo Matovac att vara ansvarig för att utveckla föreningen – förutom det sportsliga, vilket sportchefen (där rekrytering pågår) och huvudtränaren för herrlaget (där också rekrytering pågår) ansvarar för. Jozo kommer således även driva den nyligen planerade utökningen av ÖIS-gården där föreningen under de närmaste åren planerar att gå från två till tre fullstora konstgräsplaner, vilket närmast fördubblar kapaciteten att kunna ta emot unga tjejer och killar och även ge möjlighet att starta en flickakademi. 

Terje Johansson styrelseordförande ÖIS Fotboll.

– Det sportsliga, verksamhetsstyrningen, utvecklingen av ÖIS-gården, marknadsföringen och försäljningen behöver utvecklas parallellt. Ska man bli en allsvensk förening är det kvalitet i alla led som gäller. Jozo har stor erfarenhet av vad som krävs för att utveckla elitföreningar, så här är vi övertygade om att vi får en mycket bra person att leda den förändring och utveckling som ÖIS står inför. Vi hade ett antal väldigt kvalificerade kandidater och valet föll till slut på Jozo, en rekrytering vi i styrelsen är mycket nöjda med.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Terje Johansson, styrelseordförande ÖIS Fotboll, e-post: terje.johansson@oisfotbotboll.se

Jozo Matovac, tillträdande operativ chef ÖIS Fotboll, e-post: Matovac21@gmail.com

Denna hemsidan använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för våra användare. När du är inne på oisfotboll.se godkänner du således vår policy kring användande av cookies.