Moa Pettersson ansluter. Delat huvudtränarskap för damerna 2024

Under säsongen 2024 kommer ÖIS damer ha ett delat ledarskap.

Micael Berndtsson som lett laget sedan 2021 fortsätter i rollen som huvudtränare men får under kommande säsong Moa Pettersson vid sin sida. Moa kommer närmast från rollen som assisterande tränare i IFK Göteborgs damlag.

Moa är 28 år gammal och kommer ursprungligen från Kristianstad men bor sedan en tid tillbaka i Göteborg. Tränarkarriären inleddes på Skånes Fotbollförbund där hon jobbade som instruktör ZON/STU-läger och sedan som ungdomstränare i IFÖ Bromölla och senare Wä IF där hon var huvudtränare. Efter att ha spenderat 2021 i Göteborgs FF anslöt hon inför säsongen 2022 till IFK Göteborg som assisterande i deras damlag där hon även jobbade med delar av individuell spelarutveckling och analys. Parallellt med detta har hon arbetat som Motståndaranalytiker för Nosaby IF:s herrlag i Division 2.

Nu ansluter hon till ledarstaben för ÖIS damlag som precis återstartat träningen och laddar för en ny säsong i Division 1.

Moa Pettersson:

– Det känns först och främst fantastiskt kul! Det känns som rätt steg i min egen utveckling som tränare, där det ska bli spännande med ett delat huvudtränarskap. Ett tränarskap där jag får möjlighet att ta lärdomar av Micael samtidigt som det ges möjlighet för mig att applicera mina delar till våra. Jag ser framemot samarbetet med föreningen, tränarna, spelarna och säsongen 2024!

Vill du följa ÖIS hela 2024? Köp årskort!