William Svensson stannar!

William Svensson har under året blivit en viktig kugge i det rödblå lagbygget när han skolats om till ytterback och startat 20 matcher i Superettan.

William har under året suttit på ett utgående avtal, men nu har ÖIS Fotboll och William kommit överens om att förlänga spelarens avtal med två år. Det nya avtalet gäller alltså över säsongen 2025. William kom till ÖIS akademi från Partille IF inför säsongen 2019. Han kom initialt till P17 och flyttades sedan upp i P19-truppen. Han fick under säsongen 2021 chansen på a-lagsnivå, och skrev på sitt första senioravtal sommaren 2021.

Men det var först i år som han på allvar tog sig in i startelvan efter att han under försäsongen skolats om till ytterback. Totalt blev det 20 matcher under säsongen i Superettan, plus två kvalmatcher där han var starkt bidragande till att de rödblå kontraktet räddades.

William Svensson:

– Det känns verkligen jättebra att det är klart. Jag trivs jättebra i klubben och gjort sedan jag kom hit. Så detta känns väldigt självklart. Det har varit ett speciellt år. Helt ny position för mig, första året som ytterback. Men jag känner mig nöjd med vissa delar av året. Började starkt, kom in i en svacka i mitten och hamnade lite på bänken men det känns bra att jag kunde komma tillbaka och fick vara med och påverka i de viktiga matcherna på slutet! Jag ser verkligen fram emot två nya år!