Andreas Holmberg ny huvudtränare

Andreas Holmberg, 39 år, blir ÖIS nya huvudtränare för herrlaget. Parterna har signerat ett treårskontrakt och Andreas tillträder sin tjänst den 1 januari 2024.

Andreas kommer närmast från Degerfors IF där han de senaste åren haft ett delat ansvar som huvudtränare ihop med Tobias Solberg. I ÖIS kommer Andreas att vara ensamt ansvarig tränare. Ursprungligen är Andreas göteborgare och flyttar nu åter till sin hemstad. 

Björn Anklev, sportsligt ansvarig i ÖIS Fotbolls styrelse:

– Andreas har varit på vår radar länge och vi är mycket glada att nu knutit honom till oss. Andreas fotbollsfilosofi rimmar väldigt väl med den fotboll ÖIS vill vara kända för, det vill säga en anfallsinriktad fotboll där vi bestämmer så stora delar av matchbilden som möjligt genom löpstarka spelare som jobbar intensivt med hög fart över hela planen.

Trots sin gedigna erfarenhet så blir ÖIS bara den tredje föreningen som Andreas representerar i sin fotbollskarriär som innefattar många år som både spelare och tränare. Han startade sin karriär i Qviding FIF och representerade dem länge innan han värvades till Degerfors 2007 där han hade ett antal framgångsrika år som spelare. Det sista året som aktiv var Andreas även assisterande tränare för A-laget. Efter tre år som assisterande i Degerfors tog Andreas tillsammans med Tobias Solberg över som huvudtränare och redan första året lyckades man avancera till Allsvenskan.

Andreas Holmberg:

– Att få möjligheten att vara huvudtränare för ÖIS är oerhört roligt. Det är något som redan nu gör mig stolt. ÖIS är en slumrande jätte i svensk fotboll och att få vara med och lotsa laget till nya framgångar och på sikt uppåt i seriesystemet är något jag längtar efter. Jag är givetvis väl medveten om de senaste årens sportsliga resultat och det är något jag självklart har som ambition att ändra på, redan under nästa år.

Terje Johansson ordförande i ÖIS Fotboll:

– Att få Andreas ombord är ett led i den förändring av ÖIS som vi önskar få till med en gemensam syn på hur fotboll skall spelas från ungdomslagen, genom akademin upp till A-lagen. Vi har en väg att vandra innan vi är där men med personer som Andreas som huvudtränare för vårt A-lag, vårt samarbete med Real Sociedad där Xabier Ruiz Ocenda nu återgår till att vara utvecklingschef för akademin och ”tränarnas tränare”, efter sitt inhopp som ansvarig för A-laget med fyra raka segrar, med Thomas Martinez som scout för akademin och Andreas Karlsson i sin nygamla roll som akademichef har vi nu verkligen förutsättningarna att få alla delar att haka i varandra.

För mer information kontakta: 

Terje Johansson, ordförande ÖIS Fotboll: terje.johansson@oisfotboll.se

Björn Anklev, ledamot ÖIS Fotbolls styrelse: bjorn.anklev@oisfotboll.se