Jesper Swedlund ny assisterande tränare

För en tid sedan presenterades Andreas Holmberg som ny huvudtränare för ÖIS herrlag. Nu ansluter Jesper Swedlund till staben i rollen som assisterande tränare.

Jesper Swedlund, 27 år, kommer närmast från Norrby IF där han haft ett delat huvudtränaransvar för Division 1-klubben. Dessförinnan var han verksam i Degerfors IF under två år i rollen som tränare för klubbens P19- och U21-lag. Det är därmed en tidigare bekantskap till huvudtränare Andreas Holmberg som ansluter till Sällskapet.

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll:

  • Det känns väldigt bra att vi har kommit överens med Jesper. Jesper är en ung och ambitiös tränare som redan skaffat sig erfarenhet i tränarrollen. Vi har en samsyn i vår syn på fotboll och utveckling. Med tanke på Andreas och Jespers tidigare samarbete känner vi oss väldigt trygga i hur dom kompletterar varandra och passar in i ÖIS strategi.

Jesper Swedlund

  • Det känns fantastiskt att få bli en del av en så anrik klubb som ÖIS. Det var flera faktorer som avgjorde klubbvalet. Dels kändes det lockande att få arbeta tillsammans med Andreas igen då han är en person jag trivs bra med sedan tidigare. Men också den långsiktighet och de tankarna som Pontus har på ledarskap och fotboll. Efter våra samtal och möten kändes det som ett självklart val.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll, e-post: pontus.farnerud@oisfotboll.se