Premiärträningen genomförd – säsongen 2024 är i gång!

I bitande kyla genomfördes den traditionsenliga första träningen för våra herrar och damer. I år i utökat format kallat Avspark 2024.

Några hundra ÖIS:are trotsade det kalla vädret och infann sig på Valhalla IP under lördagen. Bägge lagen marscherade in till tonerna av Sång till friheten till publikens taktfasta applåder. Efter line up bjöds det på intervjuer signerat speaker Pontus Forslund med våra huvudtränare Andreas Holmberg och Micael Berndtsson. ÖIS supporterklubb Balders Hage delade ut pris för bästa spelare i herr och dam säsongen 2023 framröstat av dess medlemmar. Denna gång var det Daniel Paulson och Clara Andersson som fick emotta pris från BH:s ordförande Jonathan Larsson.

Därefter följde en knapp timme av träning med uppvärmning och enklare bollövningar under den inledande tiden. Den sista halvtimmen ägnades åt matchspel på varsin planhalva och det var en påtaglig glädje hos spelarna att äntligen vara i gång igen. När väl träningen var slut skyndade sig alla in i värmen igen.

Efter träningen fortsatte dagen på Restaurang Corner vid Korsvägen där det blev en lyckad tillställning med mycket god uppslutning från supporterled. På plats genomförde podcasten ÖIS-snack intervjuer på scen och först upp var Xabier Ruiz de Ocenda som fick stora applåder. Xabi berättade om vad som väntar honom i rollen som utvecklingschef under året och därefter var det sportchef Pontus Farneruds tur att svara på frågor från scenen.

Detta följdes av tränarduon Micael Berndtsson och Moa Pettersson som säsongen 2024 basar gemensamt över damlaget. Med sig på scen hade de nyförvärven Alicia Hansson och Sandra Mannerstråle. Efter detta var det Andreas Holmbergs och Jesper Swedlunds tur att berätta om sina tankar inför säsongen och deras intryck av den första tiden i Sällskapet.

Spelartrion Daniel Paulson, Linus Tagesson och Jonathan Azulay äntrade också scenen där Linus fick pris för bästa spelare 2023 av ÖIS-snacks lyssnare. Dagen avslutades med ordförande Terje Johansson uppe på scenen som berättade om den senaste tidens rekryteringar till klubben samt känslor inför 2024.

Ett stort tack till alla ÖIS:are som deltog under dagen och gav 2024 en värdig start!

Var med ÖIS hela 2024! Köp årskort: https://oisfotboll.se/ois2024/