Mikael Dyrestam ansluter till ÖIS!

Vinterns första nyförvärv till herrarna är här! ÖIS och försvararen Mikael Dyrestam har idag kommit överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025 med option för ytterligare ett år.

Mikael Dyrestam, 32 år, har en gedigen karriär med spel såväl utomlands som i Allsvenskan på meritlistan. Närmast kommer han från grekiska Volos NPS men nu vänder han alltså hem till Sverige och ansluter till Sällskapet.

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll

  • Dyrestam är en spelande mittback med bra spelförståelse som kommer passa bra in i sättet vi vill formera laget och bland hans uppsidor utmärker sig bland annat duellspelet och snabbheten. Han är ambitiös och har en bra mentalitet vilket är egenskaper vi värdesätter högt. Det känns väldigt bra att få in en mittback som vi känner har en hög nivå i sitt spel och som kommer höja oss såväl defensivt som offensivt.

Mikael Dyrestam

  • Det känns väldigt kul att det nu är klart och att jag får möjligheten att komma till ÖIS, en klubb med anrik historia. Efter bra samtal med både Pontus och Andreas kändes det helt rätt och jag gillar deras tankar på spelidé och hur de vill använda mig i laget. Jag är taggad på att komma igång och ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att göra kommande säsonger minnesvärda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll, e-post: pontus.farnerud@oisfotboll.se