Mia Karisik klar för Rödblått

Under fjolåret tillhörde hon det absoluta toppskiktet av skytteligan i Division 2 – nu ansluter Mia Karisik till ÖIS damlag för att stärka lagets offensiv.

Mia Karisik började spela fotboll i Västra Frölunda IF innan hon 2015 bytte till IF Väster. Föreningens damsektion slogs senare ihop med Näsets SK och hon tillhörde den föreningen fram till 2022. Därefter följde spel i östra Göteborg och Qviding FIF. I fjol bidrog hon stort till lagets fjärdeplacering i Division 2 Västra Götaland genom hennes 19 fullträffar på 21 matcher.

Utöver klubblagsfotbollen har Mia Karisik hunnit representera Bosnien & Hercegovinas F19-landslag. I höstas skulle hon debutera i EM-kvalet men en skada satte stopp för det.

Mia spelar mestadels anfallare och har en förmåga att bryta mönster och göra det oväntade genom sin snabbhet och teknik.

Mia Karisik:

– Det kändes jättebra på provträningarna och jag fick ett jättebra intryck av såväl spelare som ledarstab som var väldigt välkomnande. Föreningen är ambitiös och målmedveten men är även en förening som utvecklar spelare vilket jag tycker är viktigt. Det känns jätteroligt och spännande att spela i ÖIS kommande säsong. Det är en tuff serie men vi har bra fotboll att erbjuda så det ska bli roligt!

Varmt välkommen till ÖIS, Mia!

Mia Karisik

  • Född: 7 juni 2005
  • Position: Anfallare
  • Moderklubb: Västra Frölunda IF
  • Tidigare klubbar: Västra Frölunda IF, IF Väster, Näsets SK, Qviding FIF