Ebba Axelsson nästa spelare till damlaget

Ebba Axelsson gick till damallsvenska Vittsjö GIK vid 17-års ålder – nu är hon klar för Sällskapet.

Ebba Axelsson kommer ursprungligen från Åhus och inledde sin karriär i Åhus IF. Sedan följde spel i Wä IF där hon förenades med Moa Pettersson, nu en av huvudtränarna i ÖIS damlag. Nästa speldestination blev Bromölla där hon redan som 16-åring fick debutera i Division 2. Efter två säsonger i Ifö Bromölla IF kontrakterades Ebba av damallsvenska Vittsjö GIK, men sejouren där kom att bli kortvarig. Hon vände hem till Åhus IF samma säsong och gick sedermera tillbaka till Bromölla där hon omgående drog korsbandet. Ebba vände åter hem till Åhus efter skadan för ytterligare en säsong i moderklubben.

I fjol tog Ebba ett naturligt uppehåll från fotbollen efter flytt till Göteborg samt studier. Nu är däremot 23-åringen redo att återigen spela fotboll och gör det kommande säsong i de rödblåa färgerna.

Ebba kan spela såväl mittfältare som anfallare och har sina kvaliteter i tekniken och spelförståelsen.

Ebba Axelsson:

– För mig var det viktigaste att känna att fotbollen är kul igen och det kände jag redan efter första provträningen med ÖIS. Klubben känns väldigt professionell och jag tror att jag kommer trivas väldigt bra här. Det känns jättebra och väldigt roligt att tillhöra ÖIS kommande säsong. Vi har en rolig serie framför oss med duktiga och spännande lag.

Varmt välkommen till ÖIS, Ebba!

Ebba Axelsson

  • Född: 25 maj 2000
  • Position: Mittfältare/anfallare
  • Moderklubb: Åhus IF
  • Tidigare klubbar: Åhus IF, Wä IF, Ifö Bromölla IF, FC Rosengård, Vittsjö GIK