Mimmi Bauréus klar för ÖIS

Mimmi Bauréus var med och förde IFK Göteborgs nysatsande lag uppåt i divisionerna – nu flyttar den 18-åriga försvararen till andra sidan Delsjön.

Tidigt började Mimmi spela fotboll i Kullavik IF innan hon vid tretton års ålder bytte till IFK Göteborg. Där blev hon en del av akademilaget fram tills kamratföreningens seniorsatsning tog fart. Hon tog klivet upp i A-truppen och debuterade i Division 4 redan som femtonåring. I fjol drogs Mimmi med en skada vilket ledde till begränsad speltid, året innan däremot bidrog hon stort till Blåvitts avancemang till Division 1.

Mimmi är en spelskicklig mittback som dessutom kan användas i rollen som defensiv mittfältare.

Mimmi Bauréus:

– Jag fick ett bra intryck direkt av både klubb, ledare och spelare och kände med en gång att detta är en otroligt fin och bra miljö där jag verkligen kan se mig själv trivas. Är tacksam för denna möjligheten att fortsätta utvecklas i en så fin klubb som ÖIS är och är sjukt taggad på att sätta igång på riktigt!

Varmt välkommen till ÖIS, Mimmi!

Mimmi Bauréus

  • Född: 2 mars 2005
  • Position: Försvarare
  • Moderklubb: Kullavik IF
  • Tidigare klubbar: Kullavik IF, IFK Göteborg