Moa Björestam ansluter till damlaget

Den tekniska mittfältaren Moa Björestam ansluter till ÖIS damlag efter två säsonger på college i USA.

Moa började spela fotboll i Jitex BK och tillhörde Mölndalsföreningen upp till F19-laget. Därefter väntade äventyr på college i Florida för Warner University under två säsonger. Parallellt spelade hon för IFK Göteborg under uppehållen. Nu återvänder Moa Björestam till Sverige på permanent basis och blir ÖIS nästa tillskott till damtruppen.

Moa är en teknisk mittfältare med god speluppfattning och tillslag. Hittills har hon gjort två försäsongsmatcher i ÖIS-tröjan.

Moa Björestam:

– Provträningarna kändes väldigt bra. Jag blev positivt överraskad när jag träffade några spelare och ledare som jag känner sedan tidigare så jag kände mig som hemma. Vi har hunnit spela två träningsmatcher och jag har förstått att det är en del nya spelare i truppen men jag tycker vi har gjort bra ifrån oss i båda matcherna. Vi har en spelidé som vi tror på och kemin mellan spelarna kommer bara bli bättre så det kommer bli en spännande säsong!

Varmt välkommen till ÖIS, Moa!

Moa Björestam

  • Född: 28 maj 2002
  • Position: Mittfältare
  • Moderklubb: Jitex BK
  • Tidigare klubbar: Jitex BK, Warner University, IFK Göteborg