Seger för herrarna och förlust för damerna

I helgen som gick spelade såväl herrarna som damerna träningsmatcher med blandade resultat.

Damerna
Under söndagen spelade damerna match mot Alingsås IF på Valhalla IP. AIF spelar säsongen 2024 i Elitettan så det var onekligen en kvalificerad motståndare som väntade. De skulle också bli numret för stora och gick segrande från matchen. Slutresultatet blev 1-3 och ÖIS mål gjordes genom Ebba Lundberg. Damerna har nu spelat tre träningsmatcher och vunnit en samt förlorat två. Redan imorgon tisdag väntar nästa match då laget möter GFF på Valhalla IP.

Herrarna
För herrlaget väntade träningsmatch nummer fyra under lördagen. Bravida Arena var spelplatsen och seriekollegan Utsiktens BK var motståndaren. ÖIS inledde piggt och redan efter 10 minuter tilldömdes rödblått straff efter att Daniel Paulson blivit nedriven i straffområdet efter ett elegant anfall. Nicklas Bärkroth kunde sedan iskallt placera in bollen från elva meter i målvaktens högra hörn. I matchminut 30 kunde sedan Utsikten kvittera efter att ÖIS inte lyckats rensa bort bollen från eget straffområde.

I andra halvlek kunde Sällskapet sedan avgöra efter att Bärkroth påpassligt snappat upp bollen och spelat den vidare. Bollen gick förbi Noah Christoffersson men William Alder kunde fånga upp den och placera segermålet. När domaren satte pipan till munnen och blåste av matchen konstaterades slutresultatet 2-1 till ÖIS. I och med detta har herrarna nu vunnit samtliga fyra träningsmatcher.

Nu startar tävlingssäsongen när Svenska Cupen drar igång. Första matchen spelas på söndag mot Degerfors IF på Stora Vallas B-plan. Väl mött där!