Hampus Gustafsson ansluter till ÖIS!

ÖIS Fotboll har idag glädjen att presentera målvakten Hampus Gustafsson, 22 år, som närmast kommer från spel i IFK Värnamo. Kontraktet är skrivet över 2026.

Moderklubben är Sävsjö FF för den reslige målvakten (190 cm) men redan som 15-åring gjorde han flytten till Värnamos akademiverksamhet. Därifrån tog han senare vägen upp till A-laget där han har erfarenhet från såväl Superettan som Allsvenskan. Inför säsongen 2023 lånades Hampus ut till Norrby IF i Division 1 Södra där det blev 15 matcher och nu går alltså flyttlasset vidare till ÖIS-gården och Sällskapet!

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll

  • Hampus är en explosiv målvakt som är väldigt alert i sitt målvaktsspel. Han är reflexsnabb och bra offensivt med snabba igångsättningar, god i sitt beslutsfattande och fin i spelet med fötterna. Han var nyligen och gjorde några provträningar med oss så vi vet att han passar väldigt bra in i gruppen.

Hampus Gustafsson

  • Det känns otroligt kul att komma till ÖIS som är en klubb med fin historia. Skall också bli spännande att flytta till Göteborg med allt vad det innebär. Jag har bara fått bra känslor i den kontakten jag haft med Adde och Pontus under en period och när jag var här och provade kändes det helt rätt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll, e-post: pontus.farnerud@oisfotboll.se