Tobias Sana tillhör rödblått!

Avtalet är signerat, tröjan är på! Den offensive mittfältaren Tobias Sana är klar för spel i ÖIS. Kontraktet gäller över 2025.

Tobias kommer närmast från spel i BK Häcken och har en gedigen karriär i ryggen. Moderklubben är Marieholms BK och via spel i Västra Frölunda och Qviding kom det stora genombrottet i IFK Göteborg under våren 2012. Insatserna var så pass imponerade att storklubben AFC Ajax värvade honom på ett treårigt avtal. Under tiden i Nederländerna blev han mästare två gånger.  

Landslagsdebut skedde i den minnesvärda matchen mot Tyskland där Sverige hämtade upp ett underläge med fyra mål till resultatet 4–4. Karriären gick sedan vidare till Malmö FF där han fick vara med och vinna SM-guld 2016. Efteråt följde spel i danska AGF, comeback i IFK Göteborg och slutligen BK Häcken där han under 2022 bärgade sitt andra SM-tecken.

Nu checkar Tobias Sana in på ÖIS-gården för spel i Sällskapet.

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll

  • Med Tobias får vi in en skicklig fotbollsspelare och fin kille som kompletterar truppen utifrån sina egenskaper på ett bra sätt vilket varit det absolut viktigaste i vår rekrytering. Han är extremt ambitiös och professionell, har varit i olika miljöer där utveckling och framgång gått hand i hand samt vunnit flera titlar och vet vad som krävs för att nå toppen. Vi har en positiv känsla i laget och föreningen där Tobias kommer tillföra ytterligare kvalitet och härlig energi.

Tobias Sana

  • Jättekul och inspirerande att det är klart. Jag har haft en väldigt bra dialog med både Pontus och Adde så valet kändes naturligt och enkelt. Det var lockande att komma till ÖIS och nu är jag taggad på att dra i gång!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll, e-post: pontus.farnerud@oisfotboll.se