Matilda Nilsson är klar!

Den 25-åriga mittbacken Matilda Nilsson med flera säsongers erfarenhet av spel i Elitettan är klar för Sällskapet!

Matilda kommer ursprungligen från Oskarshamn och började spela fotboll i Rödsle BK. Därefter gick hon vidare till FC Oscarshamn och hamnade sedermera i IFK Kalmar. Som 19-åring blev Matilda uppflyttad till Kalmars A-lag och fick där debutera i Damallsvenskan. Den efterföljande säsongen spenderade hon i Elitettan där det blev 13 framträdanden. Efter 2019 flyttade Matilda till Göteborg för att spela i Jitex BK. Hon spelade 32 seriematcher innan hon ådrog sig en korsbandsskada hösten 2021 vilket gjorde henne indisponibel hela 2022. I fjol var hon åter tillbaka på fotbollsplanen och gjorde 15 matcher för ett Jitex som slutade på 7:e plats i Elitettan.

Matilda har genom sin karriär spelat såväl anfallare som ytterback, men är sedan några år tillbaka omskolad till mittback. Som spelare är hon positionssäker med god spelförståelse. Utöver detta gillar hon att vara en ledare på planen samt äga och fördela mycket boll. Hittills har Matilda deltagit i två försäsongsmatcher i ÖIS-tröjan.

Matilda Nilsson:

– Det känns väldigt bra att ha gjort färdigt med ÖIS, man känner en stolthet över att få tillhöra en sådan anrik förening. Jag har fått en bra bild av klubben samt ledarstaben, så det känns som en bra miljö att vara i för att utvecklas ännu mer. Sedan har även tjejerna varit väldigt välkomnande, så det har varit lätt att komma in i laget. Jag är grymt taggad på att säsongen ska dra igång och att få vara en del av den resan som redan påbörjats för damlaget. Jag hoppas att jag själv kan bidra med min erfarenhet av elitfotbollen, men även mitt ledarskap på och utanför planen.

Varmt välkommen till ÖIS, Matilda!

Matilda Nilsson

  • Född: 8 februari 1999
  • Position: Försvarare
  • Moderklubb: Rödsle BK
  • Tidigare klubbar: Rödsle BK, FC Oscarshamn, IFK Kalmar, Jitex BK