Ashley Hellström nionde tillskottet för damerna

Den 20-åriga mittbacken Ashley Hellström byter blåvitt mot rödblått och ansluter till damlaget.

Ashley började spela fotboll i Backatorp IF och bytte vid tolv års ålder till IFK Göteborg. Efter några säsonger i akademin blev hon sedermera en del av IFK Göteborgs första seniortrupp. Där drogs Ashley med stora skadebekymmer vilket gjorde att hon först 2022 kunde göra sina första seniorminuter i den blåvita tröjan. Sedan dess har Ashley däremot varit gjuten i den startelva som lett IFK Göteborg till topplaceringar i såväl Division 2 som Division 1.

Mittback är Ashleys position och hon har sina styrkor i fysiken och explosiviteten. Utöver detta är hon en följsam försvarsspelare, särskilt i djupled, med bra brytningssäkerhet. Tre framträdanden har hon hittills gjort i ÖIS-tröjan under försäsongen.

Ashley Hellström:

– Jag såg en bra möjlighet att utveckla mig själv som spelare och bidra med något i ÖIS, gruppen välkomnade mig med öppna armar och det har känts väldigt tryggt. Jag har även haft Moa som tränare innan och tycker om hennes spelfilosofi. Jag tror på ÖIS, vi har en stark grupp som har mycket att ge så det ska bli väldigt roligt!

Varmt välkommen till ÖIS, Ashley!

Ashley Hellström

  • Född: 17 februari 2004
  • Position: Försvarare
  • Moderklubb: Backatorp IF
  • Tidigare klubbar: Backatorp IF, IFK Göteborg