ÖIS lånar Emmanuel Ekpenyong

Den nigerianske innermittfältaren Emmanuel Ekpenyong, 19 år, som på senare tid varit aktuell för provspel, är nu klar för Sällskapet.

Emmanuel kommer närmast från Doma United FC, tillhörande högstadivisionen i Nigeria, men är utbildad i Aseami Football Academy. I Ligacupen mot Gais fick han göra sin debut och i helgen spelade han andra halvlek i träningsmatchen mot Moss FK. Nu är han bunden till rödblått på ett låneavtal över säsongen 2024 med en köpoption.

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll

– Vi är glada över att ha hittat en lösning som är intressant både sportsligt och ekonomiskt där Emmanuel kommer att tillhöra ÖIS under säsongen 2024 med möjlighet till permanent transfer. Vi ser stor potential i Emmanuel och det ska bli spännande att följa hans utveckling. Emmanuels styrkor som fotbollsspelare är framför allt teknik och bollbehandling men även duktig i presspelet med förmåga att vinna boll.

Emmanuel Ekpenyong

– Jag är väldigt glad att vara här och det känns väldigt bra att få vara med på det här äventyret! Det har känts bra hittills. Jag försöker pusha mig själv på träning och jag är glad över att ha fått vara med på matcherna hittills. Jag hoppas få spela mycket i år och utvecklas som spelare i Superettan med ÖIS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Farnerud, sportchef ÖIS Fotboll, e-post: pontus.farnerud@oisfotboll.se


Emmanuel Ekpenyong lånas in över säsongen med en köpoption. Foto: Oliver Pettersson