Hedda Örnberg och Linn Joelsson förstärker damerna under sommaren

Det står nu klart att damlaget får dubbla tillskott under sommaren i form av collegespelarna Hedda Örnberg (t.v.) och Linn Joelsson (t.h.). Båda gjorde sina första minuter i den rödblå dressen under torsdagens cupseger mot Skoftebyn.

Hedda Örnberg är anfallare, 20 år gammal, och har Mossens BK som moderklubb. Hon har även spelat fotboll i BK Häcken FF:s F19-lag under en tvåårig period samt tillhört Göteborgs DFF. Hedda spelar till vardags collegefotboll för Morehead State University.

– Första tiden har varit jättebra. Alla är väldigt välkomnande och man märker att det är en bra och proffsig förening. Jag ser fram emot att lära känna gänget mer, utvecklas som fotbollsspelare och förhoppningsvis göra bra ifrån mig på matcherna, säger Hedda.

Linn Joelsson är mittfältare, född 2004, med Torslanda IK som moderklubb. Hon har även spelat för IK Zenith och tillhörde den föreningen fram tills förfjol då hon bytte till Göteborgs DFF. I höstas gick flyttlasset vidare till USA och hon representerar där Oklahoma Wesleyan University.

– Jag har kommit till en väldigt fin klubb där alla är superhärliga människor. Jag har tränat här ett tag, i ett par veckor, och kommit bra in i gruppen. Det känns som ett härligt gäng och jag hoppas att vi fortsätter på vinnartrenden. Jag ser ÖIS som en bra miljö att fortsätta utvecklas i och förbereda mig på bästa sätt inför framtidens utmaningar, säger Linn.

Moa Pettersson, huvudtränare ÖIS dam:

Hedda och Linn är två bollskickliga, offensiva spelare som liknar varandra i sina spelsätt. Linn är snabb och duktig på att utmana och ta sig förbi medan Hedda är bolltrygg och kan spela på en kant samt centralt och är duktig på att hitta målet samt spela fram till mål. Vi ville utöka vår trupp nu när de har uppehåll från sin collegefotboll samt därtill öka konkurrensen i vår trupp. På längre sikt ser vi även möjligheten att knyta de till oss. Båda två tillför med sin professionalitet och är träningsvilliga och unga spelare som är hungriga på att utvecklas.

Varmt välkomna till ÖIS, Hedda och Linn!

Foto: Oliver Pettersson